Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Wim van Breda importeert nu HK-egaliseermachines
Eén van de ruim twintig merken die Wim van Breda voert, is Kersten. Deze Duitse onderneming nam onlangs de productie en de distributie van de egalisatiewerktuigen van HK Planierhobel GmbH & Co over.
28-02-2023 150 sec
'De elektromotor is even krachtig als de benzinevariant'
Steeds vaker kiezen opdrachtgevers en aannemers elektrische machines voor het onderhoud van de (groene) openbare ruimte. Die geven veel minder uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen, evenals een forse reductie van geluidoverlast.
24-02-2023 160 sec
Pieter Swarte: 'Met Apptimize kunnen woningcorporaties hun huurderstevredenheid verhogen'
Nieuwe contentpartner Apptimize Platform heeft, naast de inspectie-applicatie Apptimize voor het openbaar groen, nu ook een Apptimize-variant voor woningcorporaties. Medeoprichter Pieter Swarte vertelt daar meer over.
23-02-2023 206 sec
Meer ruimte voor diversiteit in gemeentelijk groen
In de openbare ruimte komt er steeds meer ruimte voor groen. Dan hebben we het niet alleen over grassen, maar ook over combinaties van grassen en veldbloemen.
22-02-2023 112 sec
(Tien)jarig Frisian Motors opent nieuwe assemblagehal in Bakkeveen
2023 is het jaar dat Frisian Motors tien jaar aan de weg timmert met zijn elektrische transporters. Op 7 februari jl. opende de onderneming officieel zijn nieuwe assemblagehal: de derde op rij.
21-02-2023 337 sec
Populariteit zomerbollen slaat ook over naar gemeenten
Zomerbollen combineren goed met andere planten, ook in het openbaar groen. Zomerbollen winnen niet voor niets al jarenlang aan populariteit, ziet bollenspecialist JUB Holland.
20-02-2023 210 sec
'Verandering zit in de kleinste korrel'
Wie groot denkt, moet zich óók in het kleine kunnen verdiepen, betoogt landschapsarchitect Nikol Dietz. 'Ontwerpen gaat over verhalen vertellen', zegt Dietz over die queeste.
17-02-2023 453 sec
Opdrachtgevers die veel boetes uitdelen, moeten zich zorgen maken over de kwaliteit van hun contract
Centrale vraag in de masterclass van de gemeente Beekdaelen met vier aannemers: gebruiken we het contract om elkaar mee om de oren te slaan of gaan we gezamenlijk voor kwaliteit en plezier in het werk?
16-02-2023 195 sec
Tilburg vernieuwt vierjarig GOC-contract met Groen Xtra
Sociale duurzaamheid is naast vergroening belangrijk in het nieuwe GOC-contract dat de gemeente Tilburg afsloot met Groen Xtra. Honderden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan de komende jaren werken aan 'een duurzame leefomgeving.'
15-02-2023 269 sec
Valentijn
Ik kreeg pasgeleden een uitnodiging om in de gemeente Beekdalen een masterclass over aanbesteden en samenwerken bij te wonen. Superleuk om te doen en hartstikke interessant om met een club van iets van dertig aannemers en ambtenaren in alle openheid over het beheer van de openbare ruimte te sparren.
14-02-2023 69 sec
Met LEV's meer groen en betere leefbaarheid in de stad
In dit artikel zoomt de redactie nader in op de transitie naar het gebruik van lichte elektrische voertuigen in het stadverkeer. Concreet gaat het om elektrische mini- en microcars.
14-02-2023 470 sec
Een groene parkeerplaats die groen blijft
In Meteren (vlak bij Geldermalsen) wordt de hoogwaardig klimaatadaptieve woonwijk De Plantage gerealiseerd. Opdrachtgever gemeente West Betuwe wil er een bruisende en groene wijk van maken.
13-02-2023 279 sec
Cotoneaster: onverslaanbaar in de openbare ruimte
Ze worden weleens 'saai' of 'jarenzeventig-sortiment' genoemd, maar in praktijk behoren Cotoneasters tot de meest toegepaste heesters in de openbare ruimte, en terecht.
10-02-2023 424 sec
KENNISS zet kennis in voor leermanagementsysteem
KENNISS streeft naar het creëren van een actief leerbeleid in de groene sector. Om leren en ontwikkelen meer prioriteit te geven én om het gemakkelijker te maken door middel van toegankelijke software. In het LMS-dashboard komen veel zaken qua opleiding samen.
09-02-2023 179 sec
'Legoblokken met biodiversiteit'
Hidde Griek richtte de start-up Flip the City op nadat hij had deelgenomen aan een project om een nuttige bestemming te bedenken voor de resten kroos die gemeentes uit sloten en vijvers scheppen. Het werd een tegel.
09-02-2023 265 sec
Samen spelen, samen (kennis) delen; in de amBOSSade
Gemeenten en andere overheden netwerken en kennis laten delen, om gezamenlijk stappen te zetten in een beweegvriendelijke buitenruimte dit doet OBB spelmakers steeds vaker.
08-02-2023 199 sec
'Een goed draaistuk is voldoende'
Emiel Grave van Grave Ground Solutions breidde zijn bedrijf uit met een nieuw merk, Holp: aanbouwdelen voor kleine tot grote graafmachines. Hij kreeg een training over de onderdelen en mocht er zelf mee oefenen. 'Ik ben iemand met gevoel voor machines.'
07-02-2023 167 sec
Plaagdierbestrijders opgelet: oude verpakkingen nog toegestaan
Het bestrijden van plaagdieren met bestrijdingsmiddelen wordt steeds meer aan banden gelegd. Zo zijn er de afgelopen jaren al verschillende maatregelen genomen om plaagdieren op andere manieren te beheersen.
07-02-2023 300 sec
Weed Free Service schakelt flinke tand bij met maaiarmcombinatie XPower XPA
Weed Free Service heeft de primeur: dit bedrijf zal dit jaar als eerste in Nederland werken met de XPower XPA, een elektrische exotenbestrijdingscombinatie. De combinatie wordt in april aan geleverd door Broekens BV.
06-02-2023 232 sec
De Amazon.com van het groen
Commercieel directeur Reinier Slöetjes herkent zich niet in mijn vergelijking met 's wereld grootste retailer: Amazon.com. 'Wij hoeven niet per se de grootste te zijn; we willen de essentiële partner zijn van onze klanten in de agrarische sector en ook in tuin en park.'
02-02-2023 125 sec
Grondstoffen van sportvelden circulair hergebruikt door gemeenten
Kunstgras van sportvelden wordt steeds vaker gerecycled. Van de resterende grondstoffen maakt GreenMatter nieuwe producten, die gemeenten weer kunnen inzetten bij sportverenigingen of in de openbare ruimte.
01-02-2023 194 sec
Wij pakken onze rol wel wanneer we die krijgen
Je ziet het steeds meer: daktuinen, groene gevels én de ambitie om levende gebouwen te realiseren. Eindhoven met de Trudo Toren, Utrecht met Wonderwoods en in Amsterdam de Vertical, gebouwen voor mixed use die worden verkocht met de omschrijving 'leven in een verticale tuin'.
01-02-2023 139 sec
Zwitserse Aebi TT 281+-werktuigendrager brengt je dáár waar anderen moeten opgeven
Afgelopen zomer trok op een vakbeurs een imposante, zware, blauwe werktuigdrager de aandacht van de Stad+Groen-redactie.
31-01-2023 278 sec
Gemeentes die het groenonderhoud zelf doen, kan dat nog?
Natuurlijk er zijn nog steeds gemeentes die met een eigen dienst hun groen onderhouden, maar het aantal is beperkt. Voor vakblad Stad + Groen een goede aanleiding om eens rond te vragen in de markt: zelf doen, kan dat nog?
30-01-2023 350 sec
EGO introduceert in 2023 meer dan tien nieuwe accumachines en -werktuigen
Bij de start van het bedrijf in 2015 had EGO zes accumachines in het assortiment. Nu heeft Stierman de Leeuw bijna 80 machines van dit merk in zijn productassortiment.
30-01-2023 289 sec
Groene oase met knipoog naar Zangeres Zonder Naam
Het Lakenpark is onderdeel van het Singelpark en is afgelopen zomer officieel geopend. Het is een belangrijke groene schakel in de gehele keten.
23-01-2023 52 sec
Klimaatbestendige reconstructie Gasthuiswijk te Leiden
In een groot aantal wijken binnen de gemeente Leiden wordt het riool de komende jaren vervangen. Gelijktijdig met de rioolwerkzaamheden worden straten opgeknapt en groener ingericht.
23-01-2023 54 sec
Aanleggen plantenbakken winkelcentrum Ypenburg in de gemeente Den Haag
Aannemingsbedrijf van der Meer heeft in het winkelcentrum Ypenburg te Den Haag als klimaat adaptief vergroeningsproject plantenbakken gerealiseerd met geïntegreerde houten banken.
23-01-2023 59 sec
Eerste circulaire woongebouw in Venlo met duurzaam verticaal groen
In de buurt Maaswaard in Venlo, siert een prachtig gebouw de skyline. Het is een wooncomplex met 95 zelfstandige appartementen en het eerste circulaire woongebouw van Venlo.
18-01-2023 60 sec
Kalfsvleesproducent vergroent met natuurlijke Kant & Klaar Hagen
Bij kalfsvleesproducent T. Boer & zn B.V. in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn meer dan honderd voorgekweekte Mobilane Kant & Klaar Hagen van 3 meter hoog geplaatst.
18-01-2023 68 sec
Verduurzaming als rode draad door De Groene Sector Vakbeurs
Het hoge aantal bezoekers en de bereidheid van hoveniers om te investeren in innovatieve en duurzame oplossingen maakten de editie van De Groene Sector Vakbeurs van deze week tot een succes.
16-01-2023 245 sec
Groen, Groener, Groenst
De Projectenparade is een overzicht van bijzondere, mooie of gewoon heel leuke groenprojecten die recent zijn gerealiseerd. Heeft u ook een project dat een plekje in de schijnwerpers verdient?
14-01-2023 9 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER