Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Noten (én zaden) met ballen: top tien vruchtdragende bomen
Binnen de vruchtdragende bomen vormen notenbomen een aparte categorie. Marko Mouwen van Boomkwekerij Ebben zet er tien op een rij die in zijn ogen met recht 'bomen met noten' genoemd kunnen worden.
06-03-2024 390 sec
WMR boekt superresultaat met de effectieve WeedMaster TC-Vision
Geen onkruidbestrijding, maar onkruidbeheer. WMR zet de innovatieve WeedMaster TC-Vision in om onkruid in de openbare ruimte effectiever te lijf te gaan.
03-03-2024 218 sec
Overbrugbare vliegroutes voor bijen en andere beestjes
Wil je meer biodiversiteit in de stad, dan hoeft dat niet zo ingewikkeld te zijn. Begin met het inzaaien of beplanten van boomspiegels met de juiste zaden of planten, zorg voor een bloeiende strook onder een heg of maai eens wat minder.
01-03-2024 214 sec
Leerrendement NIVOO Verkeer-cursisten stijgt dankzij online leerplatform
NIVOO Verkeer ziet een stijgende vraag van groenvoorzieners naar cursussen op het gebeid van veilig werken langs de weg. Accountmanager Frank van Leeuwen koos voor KENNISS vanwege de toegankelijkheid en laagdrempeligheid voor cursisten
28-02-2024 165 sec
Oude klinkers, zeker met doorleefde look door patina, geven allure aan een oud huis of bouwwerk
Ze zijn vaak beeldbepalend voor het aangezicht van oude stadjes of binnensteden: oude klinkers in stadsmuren, kademuren en kadetrappen, sluizen, bruggen, pleinen en huizen.
26-02-2024 143 sec
Ontwerpen in een ecologische frontlinie
Terugblikkend op de ontwikkeling van de Dommelbeemden in Geldrop (NB), zou je kunnen stellen dat het voor de landschapsarchitecten van BRO ontwerpen is geweest in een ecologische frontlinie.
23-02-2024 280 sec
Aanbouwwerktuig met dubbelfunctie aan McConnel PA4330
Braber Groenvoorziening is een vaste afnemer van de door Kraakman geleverde John Deere's en McConnel-maaiarmen. Deze groenvoorziener maakt intensief gebruik van de maaiarmen die Dabekausen importeert voor de Benelux en Duitsland.
21-02-2024 232 sec
De Anti-Knabb-boombeschermer is een bewezen, betrouwbaar en vooral duurzaam product
Opgericht in 2017 is Laxsjon Plants in korte tijd uitgegroeid tot een grote Europese speler in de export van planten. Het handelsbedrijf is gespecialiseerd in levering aan onder meer Ierland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië.
19-02-2024 166 sec
Bruggetje maken
Als wij bezig zijn met de inhoud van dit vakblad proberen we goed om ons heen te kijken en met name ook vaak naar de bouwsector. Op het eerste oog lijkt het stapelen van stenen iets anders dan het verzorgen van een aantrekkelijk groene omgeving.
16-02-2024 95 sec
Flower Your Place: innovatieve bloeiconcepten
In de wereld van de gemeentelijke groenvoorziening staat Flower Your Place bekend om zijn uitgebreide expertise in het creëren van aantrekkelijk en ecologisch waardevol openbaar groen.
16-02-2024 79 sec
Kuijpers: 'Dabekausen leverde de gekozen maaiarm binnen enkele weken'
In 2023 schafte Stephan Kuijpers een nieuwe McConnel-maaiarm aan en een multifunctionele klepelbak. Dat maakt het omwisselen van aanbouwwerktuig overbodig, als hij omschakelt van hagen snoeien naar gras klepelen.
14-02-2024 217 sec
Column: Nieuw beleid Arbeidsinspectie: Uitvoerbaar maar uitdagend
Als een duveltje uit een doosje kwam het bericht van de arbeidsinspectie bij ons binnen. Dat was even slikken, net nadat we 15 nieuwe dieselminigravers Stage V zonder roetfilter geleverd hebben gekregen. Die kunnen we in theorie niet meer verkopen.
09-02-2024 99 sec
Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit biedt spanning
Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit verkoopt elektrische voertuigen. .Daarmee komen vanuit klanten vragen over het laden ervan. Door de samenwerking met Laadpaaldirect is elke vraag snel te beantwoorden.
09-02-2024 202 sec
Kleurige kornoelje
De verschillende Cornus-soorten en -cultivars vallen 's winters op door hun mooi gekleurde twijgen. Er is een aantal cultivars die ook aantrekkelijk blad hebben in de zomer. We maken een lijst.
07-02-2024 421 sec
Bomenwacht Nederland, De Boominspecteurs en GRIB verenigd
De Boominspecteurs en Bomenwacht Nederland bieden verschillende diensten aan voor bomenbeheer. Onder de vlag van moedermaatschappij Investree werken ze voortaan met één loket en één directie.
06-02-2024 163 sec
Rijke en levendige stadstuin voor Leidsche Rijn centrum
De langgerekte stadstuin Plantsoen van Boedapest is voor een groot deel omzoomd door appartementencomplexen. TEBI Infra leverde de bestratingsmaterialen: gebakken dikformaat Utrechts rood en natuursteenbanden.
29-01-2024 105 sec
Spelen met klimaatadaptatie
Afgelopen winter was het nat, heel nat op sommige plaatsen. Het maakte weer goed duidelijk: we staan voor een grote opgave in Nederland op het gebied van klimaatadaptatie. Hoe veiligheid en gezond is een wadi-speelplek?
23-01-2024 144 sec
Joosten Groep geeft kunststofproducten na gebruik en terugname nieuwe levenscyclussen
Joosten Groep heeft sinds begin 2023 een nieuwe, haast minimalistische huisstijl en lijkt de ene naar de andere werkmaatschappij aan de groep toe te voegen. Hoe zit deze Groep, die de meesten nog kennen als Joosten Kunststoffen, in elkaar?
23-01-2024 184 sec
Eerste duo-nominatie verzilvert winst: Suzanne van Straaten en Liedewij Loorbach zijn Greenfluencer 2023
Suzanne van Straaten en Liedewij Loorbach werden gisteren tijdens De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg gekroond tot Greenfluencer 2023.
10-01-2024 63 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER