Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Alkmaars Stadswerk072 tevreden over gebruik RECO eTrac bij het onkruid borstelen
Alweer ruim twee jaar geleden leverde Jean Heybroek de eerste RECO eTrac uit. Van deze honderd procent elektrische werktuigendrager zijn er al machines die meer dan tweeduizend bedrijfsuren gemaakt hebben. Als redactie bezochten we gemeente Alkmaar.
06-02-2024 235 sec
Nieuwe campagne De Enk Groen & Golf: Zorgeloos Groen
Met de nieuwe reclamecampagne laat De Enk Groen & Golf zien dat het een partner is voor overheden, projectontwikkelaars, landschapsarchitecten en adviesbureaus. Zelfs in de creatieve ontwerpfase.
22-01-2024 158 sec
GTJ neemt importeurschap Noremat over
Het Franse merk Noremat is al sinds 2017 op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Vanaf komend jaar krijgt de fabrikant van maaiarmen een nieuwe importeur. Peter Janssen van GTJ Trading heeft grote plannen met zijn nieuwe merk.
11-01-2024 156 sec
Van der Valk Hotel Eindhoven-Best maakt goede sier met bomen en planten uit Opheusden
Dit jaar mocht Huverba de bomen en planten leveren voor het gloednieuwe Van der Valk Hotel Eindhoven-Best. Het was niet de eerste klus die de kwekers voor het hospitality-concern mochten klaren, maar tot nu toe wel de meest omvangrijke.
10-01-2024 250 sec
Interview Pepijn Reijnders, nieuwe ceo Dolmans Landscaping: 'Rendement groenaannemer zou minimaal zes procent moeten zijn'
Na dertig jaar nam Erwin Janssen onlangs afscheid van zijn Dolmans Landscaping en werd zijn rol als ceo overgenomen door Pepijn Reijnders.
09-01-2024 214 sec
Tóch een groendiploma op zak!
In Amsterdam werken de gemeente, SW-bedrijf Pantar en Yuverta LLO al jarenlang samen om een passende groenopleiding te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 'Het behalen van een diploma doet veel voor de eigenwaarde.'
08-01-2024 142 sec
Greenfluencer-genomineerde Jaap Smit: 'Ik ben groen, leef groen en doe groen'
Dendroloog Jaap Smit is groene curator bij Trompenburg Tuinen & Arboretum en als zelfstandige consulent klimaatadaptatie. Daarnaast deelt hij zijn uitgebreide bomen- en plantenkennis met de sector ook in de rubriek BetereBomen in vakblad Boomzorg.
05-01-2024 97 sec
Greenfluencer-genomineerde Jantine Schinkelshoek ziet een heg als een Picasso in het landschap
Hoop voor Neerlands heg is te vinden in Jantine Schinkelshoek. Deze landschapsarchitect en beplantingsdeskundige is voorzitter en initiatiefnemer van Hoopheggen. Doel van deze burgerparticipatiebeweging is zo veel mogelijk heggen planten met zo veel mogelijk mensen.
05-01-2024 150 sec
Greenfluencer-genomineerde Jessica den Outer krijgt politici en beleidsmakers mee: rechten voor de natuur
Een rijzende ster in de groene sector, maar ook ver daarbuiten. Dit jaar lanceerde Jessica den Outer haar boek Rechten voor de natuur. Hierin beschrijft ze een opkomende juridische beweging die pleit voor een meer holistische benadering van milieubescherming.
05-01-2024 128 sec
De Eijk Groep vaart op SDG-kompas: 'Zoals we nu ondernemen, is niet langer houdbaar'
Veel ondernemers in de groene sector roepen wel dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar handelen er in de praktijk niet naar. Dit is de perceptie van Jaap Peelen, directeur De Eijk Groep. Samen met collega Karlijn Schaap implementeert hij de zeventien SDG's.
05-01-2024 156 sec
Groene begraafplaatsen vol met leven
Voor Greenfluencer genomineerde Ada Wille is biodiversiteitsherstel uitgangspunt. Behalve dat Ada Wille dit jaar de initiatiefneemster was van het eerste Nationale bloembollenweekend, is Wille vooral een gevestigde naam op het gebied van begraafplaatsen.
04-01-2024 131 sec
Greenfluencer-genomineerde Jan Willem de Groot: 'Ik blijf gewoon doen wat ik nu doe'
Jan Willem de Groot nam dit jaar het stokje over van de eerder genomineerde Greenfluencer Henry Kuppen en werd directeur van Terra Nostra. Ergens directeur van zijn maakt nog geen Greenfluencer. Maar De Groot deed meer.
04-01-2024 149 sec
Greenfluencer-genomineerde Angeline Mette: 'De lichaamstaal van de bomen liegt nooit'
Mette combineert haar uitgebreide kennis met ervaring op het gebied van boomtaxaties en veiligheidscontroles. Kennis die zij als een ware greenfluencer deelt met Nederlandse en Belgische boomspecialisten.
04-01-2024 123 sec
Duo greenfluencer-genomineerden: Activistisch ondernemen en keihard groeien
Onze allereerste Greenfluencer-duonominatie: de dames van Sprinklr zetten zich al jaren met hart en ziel in voor biologisch gekweekte planten en boren daarvoor ook onconventionele manieren aan.
04-01-2024 146 sec
'De bijvangst in de vorm van sociale cohesie is enorm'
Greenfluencer-genomineerde Lucy Bathgate veroorzaakt grote blauwe en groene gevolgen in Tilburg met versnellende burgerparticipatie projecten.
04-01-2024 138 sec
Greenfluencer-genomineerde Tim van Hattum: 'Nederland kan koploper groene klimaatoplossingen worden'
Tim van Hattum is programmaleider klimaat aan WUR en zeer begaan met de toekomst van onze planeet. Op de klimaattop in Dubai was hij namens de universiteit aanwezig om als wetenschapper aandacht te vragen voor het belang van natuur en groen als onderdeel van de oplossing van de klimaatcrisis.
04-01-2024 118 sec
Greenfluencer-genomineerde William Boogaarts: 'De toekomst is groen'
William Boogaarts was erg verrast toen hij hoorde dat hij genomineerd was voor de verkiezing van Greenfluencer 2023. 'Ik vind vergroening superbelangrijk en zet mij daar ook heel erg voor in, maar deze nominatie zag ik niet aankomen. Wel mooi dat ik nu in het rijtje van bevlogen medekanshebbers sta.'
04-01-2024 113 sec
AquaParker vergroent parkeerplaats en draagt bij aan vermindering van hittestress
Vergroening en biodiversiteit, opslag en infiltratie van overtollig regenwater en vermindering van hittestress. Dit zijn allemaal belangrijke aspecten die zich verenigen in het concept aquaParker.
03-01-2024 240 sec
Biologisch als het kan, maar altijd gericht op verhogen van biodiversiteit
Zaadhandel Neutkens begon meer dan honderd jaar geleden als een lokale agrarische toeleverancier. Een handel in zaad, mest en alles wat een boer verder nodig had, maar altijd met een speciale focus op bio en biodiversiteit.
02-01-2024 128 sec
Elektrificatie dwingt Krinkels België terug tot decentralisatie
Krinkels België is bezig om de zaken weer meer te decentraliseren. Dit is een belangrijk gevolg van de elektrificatie van het wagenpark én het gereedschap.
01-01-2024 122 sec
Tweede leven voor Japanse hulst
Vroeger was Ilex crenata (Japanse hulst) gewoon een van de planten die in vakken of (blok)hagen werden geplant. Maar sinds de komst van de buxusmot en Calonectria geldt Japanse hulst als één van de belangrijkste Buxus-vervangers.
29-12-2023 444 sec
Meer examenlocaties dankzij samenwerking Groenkeur en Examenservices
Het aanbod van opleidingen, cursussen en trainingen en het aantal locaties voor examinering en (her)certificering van Groenkeur zijn uitgebreid. Groenkeur koos het afgelopen jaar voor een nieuwe examinerende partij.
28-12-2023 143 sec
Ecologisch compensatieplan voor bedrijventerrein Flevokust Haven
Ten noorden van Lelystad wordt gebouwd aan een nieuw bedrijventerrein ter grootte van 200 hectare. Advies- en ingenieursbureau DAGnl is door de gemeente ingeschakeld om een integraal inrichtingsplan op te stellen.
27-12-2023 170 sec
Gemeente Aalten scoort Sustainable Development Goals met groene herinrichting
Een thuiswedstrijd voor Lageschaar Vaste Planten: de leverancier heeft 2.517 m2 Prairie Garden op maat gemaakt voor de klimaatadaptieve herinrichting van de Admiraal de Ruyterstraat en Dijkstraat in de gemeente Aalten.
21-12-2023 225 sec
25 jaar VA-Keur
In november jl. besteedde VA-Keur aandacht aan zijn 25-jarig bestaan. Directeur Jelle Bartlema vertelt hoe VA-Keur is ontstaan, over de groei in de afgelopen jaren en hoe het digitale platform hieraan heeft bijgedragen en nog steeds doet.
20-12-2023 187 sec
Spoarpark Feanwâlden brengt stationsgebied en dorp weer bij elkaar
Het nieuwe Spoarpark in Feanwâlden is omarmd door de inwoners van het dorp. Er vinden dorpsfeesten plaats, er wordt gevist in de grote vijver en druk gebruikgemaakt van de fiets- annex wandelpaden.
15-12-2023 187 sec
Met de Secal Light dak en drainageplaten voortaan geen excuses meer om geen groen dak aan te leggen
Er zit geen korreltje kunststof in Secal Light, de biologische bodemplaten van Joosten Groep. Toch passen ze prima in de visie van het bedrijf, dat groot geworden is onder de naam Joosten Kunststoffen.
14-12-2023 157 sec
Proef op de som - Closed loop met circulair ONE-DNA™ kunstgras
LimeGreen heeft in nauwe samenwerking met Tomorrowland, GBN AGR en TenCate overtuigend aangetoond dat ONE-DNA-kunstgras werkelijk circulair inzetbaar is.
13-12-2023 58 sec
Groene oase in daktuin Zuidas
Het bedrijf De Dakdokters kreeg opdracht om het grinddak van het hoofdkantoor van Breevast in Amsterdam te transformeren in een dakpark, waarvan alle medewerkers van het pand kunnen genieten.
01-12-2023 105 sec
Groene oase in daktuin Zuidas
De Dakdokters kreeg opdracht om het grinddak van het hoofdkantoor van Breevast in Amsterdam te transformeren in een dakpark, waarvan alle medewerkers van het pand kunnen genieten. Het resultaat is een dakpark van 2150 m2.
14-11-2023 105 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER