Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Urban Mobility Group Benelux speelt in op stedelijke mobiliteitsproblemen
Bijna een kwart van alle bestelauto's (circa 228.000 busjes die te vervuilend zijn) mag volgend jaar niet meer in de Nederlandse (binnen)steden rijden. Maar hoe overbrugt een bedrijf die laatste stadskilometers om toch de klant te bereiken?
24-06-2024 311 sec
De Stelling: Het is belangrijker om bestaande groene ruimten in steden met elkaar te verbinden, dan om nieuwe 'groene eilandjes' toe te voegen
De stelling benadrukt een cruciale keuze in stedelijke planning: het verbinden van bestaande groene ruimten versus het creëren van geïsoleerde 'groene eilandjes'.
21-06-2024 276 sec
EGO breidt Pro-X-serie verder uit in 2024
EGO Power Plus zet sterk in op de professionele markt met de introductie van de Pro-X-serie. Deze serie biedt vooral aan hoveniers en groenvoorzieners een krachtige oplossing, zonder de noodzaak van zware investeringen in elektrische infrastructuur.
20-06-2024 63 sec
'Groen daagt uit om naar buiten te gaan'
'Industrieterreinen krijgen steeds meer groen.' Hoveniersbedrijf M. van der Spek Groep legt groen aan voor bedrijven, particulieren, gemeenten en zorginstellingen. Regelmatig schakelt men FURNS Straatmeubilair in.
19-06-2024 187 sec
Betonspecialist wacht op certificering voor nieuwe milieuplaat
Zwaagstra Beton heeft onlangs een certificaat aangevraagd voor een nieuwe spoelplaatsoplossing én er is productuitbreiding in de vorm van de verholen goot met rubberen afsluiting.
17-06-2024 167 sec
Elektrische bestrijding van de Japanse duizendknoop
Van alle ongewenste exoten vormt de hardnekkige Japanse duizendknoop in sommige natuurgebieden een ware plaag. Hoe bestrijd je de plant op een natuurvriendelijke manier?
14-06-2024 161 sec
John Deere: in alle productlijnen minimaal één elektrische versie
John Deere richt zich steeds sterker op de markt van professionele elektrische maaisystemen. Grasmaaierproducenten in de VS zijn traditioneel gecharmeerd van zijlossende maaidekken, maar deze nieuwste maaier kan ook mulchen.
13-06-2024 189 sec
Maai- en verticuteermachine die zelfs blad opruimt
De bodemvochtigheid, de bemesting en de hogere temperaturen werken medio mei eindelijk door in de grasgroei. Jan Luten, werkzaam bij de gemeente Hogeveen-De Wolden, vindt in de Maver M1803 een ideale partner.
13-06-2024 205 sec
'WUR-onderzoek is een supergoede eerste stap, nu is het zaak om dit uit te bouwen'
Het PPS-onderzoek Grasvelden, Klimaat en Biodiversiteit door Wageningen University & Research (WUR) is afgerond. Barenbrug gaat in op de geleerde lessen en de mogelijke vervolgstappen voor onderzoek.
12-06-2024 266 sec
Harkboot bestrijdt succesvol invasieve exoot in Emmeloord
Harkboot.nl nam deel aan een pilot om vijvers te ontdoen van het ongelijkbladige vederkruid. De invasieve exoot woekerde zó sterk, dat men de harkmethode inzette. Nu de pilot in de afrondende fase is, lijken de voorlopige resultaten positief.
12-06-2024 291 sec
Charlie betovert kinderen met sprookjesachtig speelparadijs
BOERplay ontwierp het gloednieuwe Charlie's Avonturendorp van Familierestaurant Charlie in Schaijk. Het biedt een mix van speelplezier, natuurlijke elementen, visuele aantrekkelijkheid en veiligheid. Als kers op de taart is er uitzicht op de Droomhut.
11-06-2024 170 sec
Boomkwekerijsector bouwt aan nieuwe handelsrelaties met Hongarije
Onlangs bezochten Hongaarse gemeenteambtenaren Nederland om te bekijken hoe ze de hun steden beter kunnen beschermen tegen de toenemende hitte en droogte.
10-06-2024 239 sec
Cramers' Optimus-Z: 'Op alle punten voorsprong op de concurrentie'
Eurogarden is in Nederland de importeur van merk Cramer. Naast accuhandgereedschap van dit merk staan er in de Cramer-catalogus nu zes professionele accuzitmaaiers en een stand-onmaaier.
07-06-2024 286 sec
Geluidsoverlast in stedelijke omgevingen wordt verminderd door stadsgroen toont nieuwe onderzoek aan
Wat is de rol van stadsgroen in relatie tot geluidsoverlast? Geluidsoverlast komt veel voor in stedelijke omgevingen en aangetoond is dat dit negatieve effecten heeft op de gezondheid en het welzijn van mensen.
07-06-2024 219 sec
Powerswapsysteem: lege accu binnen minuut vervangen
In september 2023 verwierf Wim van Breda het agentschap van het Tsjechische merk Raymo. De vierwielaangedreven werktuigdrager van dit merk is met 51 cm extreem laag.
06-06-2024 197 sec
Topopleiding Urban Green Development levert kennis waaraan behoefte is
Arno de Jong en Tim Salet rondden ongeveer een jaar geleden de opleiding Urban Green Development van Yuverta LLO af. De Jong profileert zich als toekomstbestendig hovenier; Salet is bij Natuurhuisje.nl verantwoordelijk voor het contact met natuurpartners. Zij vertellen wat de opleiding hen bracht en nóg brengt.
05-06-2024 211 sec
Veranker duurzaam beheer van bomen in gemeenten
Met het PEFC Bomen Buiten het Bos-certificaat kunnen gemeenten hun duurzame bomenbeleid aantoonbaar maken, erover communiceren en de vele functies van bomen uitleggen om de bewustwording bij inwoners te verhogen.
05-06-2024 95 sec
Groen is goed voor u
Het blijft een complex probleem: bewijzen dat groen goed voor u is. Als u deze column leest, bent u waarschijnlijk professioneel werkzaam in de groene sector en zult u er geen moment aan twijfelen dat dit inderdaad het geval is.
03-06-2024 87 sec
Groningse bomen ademen weer
In de gemeente Groningen wordt gewerkt aan de verbetering van de groeiplaatsconstructies voor stadsbomen. De installatie van een nieuw beluchtingssysteem maakt hier een belangrijk onderdeel van uit.
03-06-2024 160 sec
Revitalisering van de bodem met regenwormen
Als we spreken over klimaatadaptatie, denk je misschien niet direct aan zeer eenvoudige, vaak onzichtbare 'oplossingen'. Zo'n oplossing die een cruciale rol speelt voor de gezondheid van onze aarde, ligt recht onder onze voeten en komt tevoorschijn na regen. We hebben het natuurlijk over regenwormen.
03-06-2024 96 sec
Groeneveldt Grijpers levert speciaal hefkraanponton aan Kandt
Groeneveldt Grijpers heeft een specifiek hefkraanponton gemodificeerd voor aannemings- en funderingsbedrijf Kandt. Deze ponton is gericht op het uitvoeren van werkzaamheden aan kademuren in stedelijk gebied.
31-05-2024 183 sec
Vaste planten, gecontroleerd onderhoud
GreentoColour is een doordacht vasteplantenconcept dat de onderhoudskosten wil terug brengen. Directeur Stefan Verbunt vertelt waarom het ook een prima klimaatadaptieve oplossing is voor de openbare ruimte.
30-05-2024 209 sec
Tweede editie Het Nieuwe Groen
Tijdens de kennisdag Het Nieuwe Groen op 27 juni in het Utrechtse Kamerik leer je hoe je SDG's integreert in de inrichting en het beheer van de groene ruimte. Dat is essentieel voor het bevorderen van de duurzame ontwikkeling van veerkrachtige en leefbare steden en kernen.
29-05-2024 77 sec
Kom je mee buitenspelen?
De cijfers van buitenspelende kinderen gaan elk jaar harder naar beneden. OBB spelmakers + ruimtedenkers maakt zich hard voor het buitenspelende kind. Want buitenspelen is het leukste wat er is, maar dan moet de openbare ruimte daar wel geschikt voor zijn.
28-05-2024 253 sec
Diepgang is key tijdens Future Green City World Congress
In september vindt het Future Green City World Congress plaats. Gedurende vier dagen kunnen de bezoekers deelnemen aan een uitgebreid programma met internationale experts die hun kennis delen.
27-05-2024 269 sec
Aanbesteden ingewikkelder dan uitvoerend werk zelf
'Ik heb vooral met onderhoudsbestekken te maken', zegt Louise Mak. Ze is groenbeheerder in het team Beheer en Uitvoering van MijnGemeenteDichtbij. 'Het aanbestedingsproces is ingewikkelder geworden dan de klus.'
22-05-2024 114 sec
Spiraea japonica anderhalve eeuw populair
Al ruim 150 jaar is Spiraea japonica een populaire plant. Niet alleen in tuinen, maar wellicht nog meer in de openbare ruimte. Niet ten onrechte, want de planten hebben uitstekende eigenschappen. Uitbundige bloei, relatief geringe plantgrootte, geschiktheid als vakbeplanter en uitstekende winterhardheid zijn zo maar enkele hiervan.
20-05-2024 550 sec
Door toepassing van elektriciteit blijven onkruiden weg
Wimmersson is actief geweest met de ontwikkeling van de eWeeding Roller, de handgestuurde machine die 6600 volt door de wortel van ongewenste kruiden leidt. Na pilots werken ACV Groep en de gemeente Landgraaf een week per maand met het prototyp.
17-05-2024 301 sec
Persconferentie: Stihl op weg naar leidende positie in accusegment voor élke doelgroep
Vanuit het Duitse hoofdkantoor gaf Stihl een persconferentie waarin men de balans van 2023 opmaakte. CEO Michael Traub ging ook in op het gerucht dat het hoofdkantoor naar Zwitserland zou verhuizen...
25-04-2024 244 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER