Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Bewoners en bezoekers Zorgcentrum Parkzicht genieten van groene beleeftuin
Zorgcentrum Parkzicht van de Stichting Waardeburgh in Sliedrecht beschikt sinds kort over een nieuwe beleeftuin. Verheij Integrale groenzorg tekende voor het ontwerp en de aanleg van de tuin.
24-08-2023 120 sec
Nationale Klimaat Expo: welke oplossingen kunnen openbare ruimte klimaatadaptief maken?
Door samenwerking tussen exposanten te stimuleren wil Nationale Klimaat Expo oplossingen aandragen voor het klimaatadaptief inrichten van de openbare ruimte. Wat kunnen de bezoekers van de exposanten verwachten? We lichten een tipje van de sluier.
15-04-2023 184 sec
Maart
Maart roert zijn staart. Vandaag is dat zowel letterlijk als figuurlijk het geval. Op de laatste dag van de maand maart moet ik dit stukje inleveren bij de deadline politie van dit vakblad. Het is lente, maar dat voelt niet zo.
14-04-2023 81 sec
Kennisdagen Wim van Breda
Wim van Breda organiseerde twee contactdagen met de boswachters van Staatsbosbeheer. De deelnemers konden zien wat Wim van Breda, Reform, Carraro en Matador in huis hebben. Het opvallendst waren de twee elektrisch aangedreven eenassers.
07-04-2023 278 sec
Om het immuunsysteem actief te houden, moet je het voeden
De speelruimteadviseurs van OBB hebben een zwaarwegend argument om veel meer groen te creëren. Er is een direct verband tussen micro-organismen in de grond en de kwaliteit van ons immuunsysteem.
04-04-2023 212 sec
'Standaardlijstjes toekomstbestendige bomen werken niet'
Het assortiment van Boom & Bonheur is breed. Deze kwekerij exporteert naar landen in allerlei klimaatzones, zoals Noord-, Oost- en Zuid-Europa. Zoomen we in op Nederland, dan ziet directeur Martien Mantje toekomstbestendige bomen vooral als 'de juiste bomen op de juiste plaats'.
03-04-2023 398 sec
Wereldwijd behoefte aan vergroening, ook bij UNESCO-werelderfgoed
UNESCO-werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld. De expertise van TreeBuilders is ingeschakeld bij meerdere werelderfgoedprojecten.
31-03-2023 126 sec
Rob Vercoulen, CEO NLG Buitenkansen: 'Eerst de relatie, dan de prestatie'
Onze ceo-van-dienst, Rob Vercoulen, vindt het een vreselijke term, 'mensen met afstand tot de arbeidsmarkt'. En bovendien aantoonbaar onjuist. Als je inzet op de juiste begeleiding haal je een bijzonder gemotiveerd en trouwe medewerker.
31-03-2023 250 sec
'Klimaatverandering vraagt om circulair ontwerpen'
'Het is nog relatief onbekend, maar dit is wel het typische Zuid-Limburgse landschap dat in potentie toeristen aantrekt', vertelt Barry Kerckhoffs over het gebied rondom de Kunradersteengroeve in Voerendaal.
30-03-2023 373 sec
Yuverta Leven Lang Ontwikkelen verhoogt kennisniveau opzichters woningcorporatie
Een aantal jaren geleden nam Stephan Ros van woningcorporatie Staedion contact op met Yuverta. Hij had een idee. Zeven jaar later werken Staedion en Yuverta op diverse manieren samen.
29-03-2023 171 sec
Met Hemostrac wél 80 km per uur op de autosnelweg
De Hemostrac accelereert sneller dan een gemiddelde personenauto. Dat dankt hij aan een soepele varioversnellingsbak. De machinebouwer koppelt deze aan het vermogen van de 450 pk sterke dieselmotor van DAF.
29-03-2023 274 sec
'Om biologische bollenteelt van de grond te krijgen, is collectiviteit nodig'
In 2016 besloot de Haagse gemeenteraad in het kader van klimaat en duurzaamheid om enkel nog biologische bollen in te kopen. Er een raamcontract voor vier jaar opgesteld voor in totaal 100.000 euro aan biologische bollen. JUB Holland is de vaste leverancier van de biobollen.
29-03-2023 267 sec
Donar Groen haalt trede 1 Prestatieladder Socialer Ondernemen
Er wordt in aanbestedingen steeds meer van aannemers én hun leveranciers verwacht, ziet Ralph van der Hulst, directeur van Donar Groen. Dit is een van de redenen dat het in Nieuw-Vennep gevestigde familiebedrijf vorig jaar startte met het traject voor PSO-certificering voor sociaal ondernemen.
28-03-2023 158 sec
'Sensorgestuurd werken geeft meer grip op het werkproces'
Sensoren maken het mogelijk om in de buitenruimte afgestemd water te geven en vormen een handig instrument voor de groenaannemer. Verheij Integrale groenzorg werkt al sinds 2019 met de sensoren van het Finse Soil Scout.
28-03-2023 234 sec
'Elektrisch straten is anders denken'
Jeroen Hup uit Swifterbant is eigenaar van Hup Bestrating. 'Het is geen kwestie van simpelweg overstappen; elektrisch werken vraagt een heel andere manier van denken. Maar ik wil nooit meer wat anders.'
27-03-2023 187 sec
Test met verschillende mulchvarianten in nieuwbouwwijk Boekel
In Boekel wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van nieuwbouwwijk De Run. Bij de aanplant van het groen worden verschillende soorten mulch toegepast, om te testen welke mulch onkruidgroei het beste tegengaat en welke mulch het meeste vocht vasthoudt in de bodem.
27-03-2023 248 sec
Nog geen aanspraak groensector op subsidiepot Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel
Wie emissieloos materieel wil kopen, kan daarvoor een beroep doen op de SSEB als je bedrijf over de juiste SBI-code beschikt. De groensector, meestal vallend onder code SBI 8130, valt daar niet onder. De Koninklijke VHG vindt dat onjuist en onderneemt actie.
24-03-2023 158 sec
idverde NL en Van der Starre klimmen samen in het gevelgroen
Het nieuwe concept Urban Climbers van Van der Starre wordt binnenkort getest bij idverde Realisatie, vestiging Roosendaal (idverde NL). Beide partijen willen de potentie in kaart brengen van drie systemen op het gebied van klimplanten als gevelgroen.
23-03-2023 170 sec
Nominaties Gouden Gieter 2023: slimme ideeën en praktische oplossingen voor klimaatproblemen
De zoektocht naar slimme ideeën en praktische oplossingen voor problemen als gevolg van klimaatverandering heeft al een reeks mooie nominaties opgeleverd. In dit artikel zetten we alle nominaties nog eens voor u op een rij.
23-03-2023 480 sec
Nieuw bedrijf Wimmersson zet vol in op eWeeding
Elektrische onkruidbestrijding. Enkele jaren geleden stapte Envu erin, maar het product paste niet goed bij de corebusiness van het bedrijf. Toen besloot Michel Wimmers om als zelfstandig ondernemer door te gaan met eWeeding.
22-03-2023 208 sec
Werken aan een ecologisch waardevol bomenbestand
Bomenwacht Nederland ziet dat steeds meer coalities het verlies aan biodiversiteit willen tegengaan met groen en bomen.* Ook natuurorganisaties vragen om aandacht voor een ecologisch waardevol bomenbestand in steden.
21-03-2023 170 sec
Bio-maaidraad: we zouden het moeten willen, maar is de kwaliteit afdoende?
Afbrekend maaidraad draagt alleen maar bij aan de berg microplastics. Positief dat Greenline met een biologisch afbreekbaar maaidraad op de markt kwam. Groenbedrijf NLG Buitenkansen test het voor ons, de resultaten lijken tegen te vallen.
21-03-2023 173 sec
Oer-Hollands warenhuis omgetoverd tot hippe plek om te wonen
Het oude V&D-pand in Bergen op Zoom is recent omgetoverd in een appartementencomplex, met een uitgebreide daktuin. IdVerde deed de groene aanleg en de daktuin; FURNS en Awood mochten het meubilair en de inrichting van de daktuin leveren.
21-03-2023 128 sec
'We gaan de titel "groenste stad van Nederland" verdedigen door nog meer kansen te benutten'
Het aantal groene buurten in Assen is uitzonderlijk. Dat concludeert de organisatie van de Groene Stad Challenge, die Assen heeft uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland. Om deze titel te verdedigen zet Assen de aanval in om het versteende oppervlak nog verder terug te dringen.
17-03-2023 260 sec
Cultuurplein 't Gasthoês: van versteend naar klimaatbestendig
Biodiverse bomen en prairiebeplanting leveren een belangrijke bijdrage aan de klimaatbestendige transformatie van cultuurplein 't Gasthoês. Laurens Lageschaar van Lageschaar Vaste Planten en Ralf Vaessen van Herman Vaessen vertellen over de bijzonderheden van het project.
15-03-2023 213 sec
Daan Bleichrodt is Greenfluencer 2022
Daan Bleichrodt werd gisteren bij IVN Natuureducatie gekroond tot Greenfluencer 2022. Hij kreeg de nieuwe trofee uit de handen van redacteur Willemijn van Iersel en van directeur Groenkeur Dick Oosthoek.
15-03-2023 67 sec
'Klimaatadaptieve beplanting aantrekkelijk, maar negeer inheemse soorten niet'
Vergroening is een manier om wateroverlast tijdens buien te lijf te gaan en verkoeling tijdens hittegolven te stimuleren. Het toepassen van klimaatadaptieve beplanting lijkt de beste optie. Maar welk type groen het best past op welke locatie is nog niet zo evident.
14-03-2023 335 sec
Groenvoorziening Van der Werf over John Deere 1585
Een aandachttrekker is de John Deere 1585 niet. Dat is ook precies de bedoeling, want de dieselaangedreven maaier moet doen waarvoor hij bedoeld is: onder alle omstandigheden goed werk afleveren.
07-03-2023 212 sec
Pachysandra
Pachysandra is een beetje een schizofrene plant; je vindt hem mooi of lelijk. Vrijwel iedereen die met groen bezig is kent Pachysandra terminalis. Maar er zijn nog enkele soorten die, mits goed toegepast, de moeite waard kunnen zijn.
06-03-2023 315 sec
'Klimaatverandering raakt ons allemaal, dat willen we op 19 en 20 april uitdragen'
Het nieuwe tweedaagse evenement Nationale Klimaat Expo in Houten moet het paradepaardje worden van organisator ExpoProof. Dat stelt mede-eigenaar Jean Paul Boon in een vraaggesprek.
22-02-2023 145 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER