Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Relly en Knikmops: omdat heel goed altijd nog beter kan
De afgelopen jaren was er regelmatig onenigheid tussen de Belgische fabrikant van de Knikmops, Geens, en zijn Nederlandse importeur De Schans. De Schans wil nu binnen 5 jaar minimaal 1.000 Relly-minishovels per jaar produceren.
25-09-2024 216 sec
Met Spaanse Corvus aan de slag op Zuid-Limburgse glooiingen
Corvus geniet groeiende bekendheid vanwege zijn utility task vehicles (UTV's), oftewel in goed Nederlands: werkvoertuigen voor ruw terrein. De Corvus-UTV's werden bedacht en worden gebouwd in Spanje. De voertuigen hebben een T1a-homologatie.
23-09-2024 215 sec
Nieuwe cultivars Hibiscus syriacus steeds populairder
Sinds de 19e eeuw werden er cultivars van Hibiscus syriacus ontwikkeld. Vandaag de dag zijn er behoorlijk veel nieuwe cultivars, met duidelijk betere eigenschappen dan de meeste oude cultivars.
22-09-2024 407 sec
Ontwikkelingen in groene parkeerplaatsen
Voor een groene parkeerplaats is het juiste substraat essentieel. Daarom stelde Heicom de Stablegreen-substraten samen, perfect toe te passen in verschillende situaties, met lichte tot zware verkeersbelasting, of bij projecten met waterbuffering.
18-09-2024 136 sec
Klimaatadaptieve woonwijk Amstelwijck Park in Dordrecht
De nieuwe woonwijk Amstelwijck Park in Dordrecht is een voorbeeld van klimaatadaptief wonen. De wijk met 190 woningen moet bewoners een unieke leefervaring bieden, waarbij natuur en wonen naadloos in elkaar overgaan.
18-09-2024 163 sec
Gemeentemengsels zijn een succes!
Vorig jaar introduceerde Cruydt-Hoeck de 'Gemeentemengsels': een gebiedseigen mengsel, met de karakteristieke inheemse flora die in de gemeente voorkomt passend bij de bodem. Hoe kwamen de zadenmengsels tot stand?
17-09-2024 132 sec
'Vakbeurs Openbare Ruimte en Future Green City World Congress vullen elkaar perfect aan'
Niets is zo actueel als de openbare ruimte. Het hele klimaatverhaal over biodiversiteit, water, hitte, droogte en beheerproblematiek, maar ook over de energietransitie, de openbare verlichting, het buitenspelen en -sporten... allemaal hot topics tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte.
17-09-2024 326 sec
Dakgroen wordt steeds meer meegenomen in de plannen voor nieuwbouw en renovatie van bestaande wooncomplexen
'Er is steeds meer vraag naar dak- en gevelgroen', vertelt Coen Bal, productmanager dak- en gevelgroen bij idverde NL. Hij kijkt met voldoening terug op een groot project in Eindhoven: De Gebroeders.
16-09-2024 183 sec
De Stelling: Begrip van opdrachtgevers neemt af, terwijl extreem weer en bijbehorende uitdagingen toenemen: een recept voor verslechterde samenwerking tussen opdrachtgevers en aannemers!
Extreem weer komt steeds vaker voor en de uitdagingen groeien mee. Helaas lijkt het soms alsof opdrachtgevers minder begrip hebben voor deze complexe situaties, wat de samenwerking met aannemers lastig maakt.
13-09-2024 151 sec
eWeeding Roller onovertroffen: pakt onkruid (letterlijk) bij de wortel aan
Op een slimme en duurzame manier onkruid bestrijden, was tot voor kort een buitengewoon lastige, zo niet onmogelijke opgave. Maar nu is er een machine die ongeëvenaard is in het uitvoeren van die taak.
12-09-2024 261 sec
TerraViva effectief in gemeente Someren: 'Na twee weken al groene uitstraling'
De gemeente Someren heeft twee parkeerterreinen aan de Kampstraat en de Bennenbroekstraat uitgerust met de volledige TerraViva-grastegelopbouw. Wat levert deze vergroening van de parkeerterreinen op?
12-09-2024 155 sec
Twee vliegen in één klap: innovatieve aanpak tegen dijkdoorbraken bevordert biodiversiteit
Hans de Kroon, hoogleraar Plantecologie, leidt het onderzoeksproject Future Dikes, waarvan de eerste fase inmiddels is afgerond en de plannen voor de tweede fase onlangs wereldkundig werden gemaakt.
11-09-2024 209 sec
'Meer spreiding zorgt voor beter bezoek voor iedereen'
Vergeleken met de vorige keer, de eerste maal dat beide beurzen samen werden gehouden, zijn er veranderingen doorgevoerd. Daar hebben wij als stuurgroep ook een aandeel in gehad.
10-09-2024 65 sec
Twintigjarig Ufkes Greentec focust op nieuwe, slimme toepassingen
Ufkes Greentec maakt houtversnipperaars, stobbenfrezen en boomzagen voor het onderhouden en rooien van bomen, voor de professionele markt wereldwijd. Tijdens GroenTechniek Holland is een mooie afspiegeling te zien van datgene waartoe Ufkes Greentec in staat is.
10-09-2024 213 sec
Innovatief maaibeleid levert gemeente Leeuwarden nominatie BovensteBeste Bermbeheerder op
De gemeente Leeuwarden heeft met haar innovatieve maaibeleid de nominatie in de wacht gesleept voor de prijs van BovensteBeste Bermbeheerder. Deze erkenning wordt iedere twee jaar uitgereikt door Stichting Groenkeur en de Vlinderstichting.
10-09-2024 224 sec
Staatsbosbeheer verkoopt via openbare veiling
Staatsbosbeheer maakt gebruik van grote hoeveelheden gereedschap, machines en allerlei vormen van rijdend materieel. Als er afgeschreven of overtollige materieel moet worden verkocht, komt de website onlineveilingmeester.nl om de hoek kijken.
09-09-2024 134 sec
Haal de kennis bij de kweker
De jaarlijks terugkerende vakbeurs voor de boomkwekerijsector, GrootGroenPlus, is met meer dan 260 standhouders uit verschillende landen een beurs met Europese allure, waar naast nieuwe producten ook vakkennis tentoongesteld wordt.
09-09-2024 221 sec
Eerste productierijpe waterstoftractor: de EOX 175H
Het SEB-paviljoen biedt echt voor elk wat wils. Zo is de hier opgestelde EOX 175H niet zomaar een stevige 175pk-tractor; het gaat om een futuristisch aandoend, elektrisch en vierwielaangedreven monster van 8.200 kg!
08-09-2024 305 sec
GTJ toont unieke bladmulcher op GroenTechniek Holland
Behalve met de bekende merken Bomford, Noremat en Vandaele komt GTJ Trading, actief vanuit Roermond en Groningen, ook met iets heel nieuws naar GroenTechniek Holland. Het bedrijf liet een Müthing-klepelmaaier ombouwen tot een bladmulcher.
07-09-2024 140 sec
Inter-Techno heeft primeur met nieuwe compacttrekkers op GTH
Inter-Techno presenteert op GroenTechniek Holland (GTH) een aantal nieuwe uitvoeringen van de compacttrekkers van Bobcat. De stand van de importeur zal ingericht zijn met vier types uit het programma Ground Maintenance Equipment.
07-09-2024 106 sec
Kress Commercial Garden-serie centraal op GroenTechniek Holland
Kress presenteert op GroenTechniek Holland zijn innovatieve tuingereedschappen uit de Kress Commercial Garden-serie. Deze producten zijn ontworpen met zowel de gebruiker als het milieu in gedachten en blinken onder meer uit op het gebied van duurzaamheid, kostenbesparing en ergonomisch ontwerp.
07-09-2024 101 sec
Strategisch full-servicepartner in watertechniek
De groentechniek en de agrosector zijn markten met hun eigen specifieke irrigatievraagstukken. Smits Leading Water Solutions biedt, met hun brede expertise in golf en sport, land- en tuinbouw en industrie, de juiste beregeningsoplossingen voor deze sectoren.
07-09-2024 163 sec
Niet op de vingers van één hand te tellen ...
Net als in 2022 kun je ook deze keer de beursstand van Wim van Breda absoluut niet over het hoofd zien. Een onderneming als deze, gepokt en gemazeld in alle vormen van machinerie voor berm- en slootonderhoud, mag tenslotte niet ontbreken. Nieuwe toepassingen van de Mowhawk getuigen daarvan.
07-09-2024 156 sec
Just do it
Op mijn visitekaartje staat weliswaar 'Hoofdredacteur' van dit vakblad, maar in mijn DNA ben ik waarschijnlijk vooral ondernemer. Mijn vrouw wordt daar wel eens kriegel van. In de praktijk houdt dat voor mij vooral in dat ik altijd maar wil ondernemen.
06-09-2024 87 sec
Nieuwe serie CAT-wielladers en -minigravers
'Het groensegment is belangrijk voor ons, dus staan wij als importeur van Caterpillar natuurlijk op GTH.' Aldus Marek Baldys, productmanager minigravers en compacte wielladers bij Pon Equipment, dat al bijna honderd jaar importeur van CAT-machines is in Nederland.
06-09-2024 109 sec
'Zorgen dat we geen Kodak of Nokia worden; blijven innoveren'
Ik was deze zomer op vakantie in Zuid-Engeland en daar zag ik bij een winkeltje een uithangbord van het merk Kodak. Zij dachten dat het fotorolletje nooit zou vergaan, maar waren tegelijkertijd ook het bedrijf dat het eerst met een digitale camera kwam.
06-09-2024 85 sec
Van der Haeghe presenteert zich in volle breedte op GroenTechniek Holland
Van der Haeghe presenteert op GroenTechniek Holland de nieuwe Iseki TM 4000-serie. De importeur neemt drie varianten mee naar de beurs. Maar daar blijft het niet bij. Het brede merkaanbod van Van der Haeghe is voor veel typen klanten interessant.
06-09-2024 106 sec
Dabekausen prijst nieuwe opzet GTH: 'We komen met een speciale actie'
Dabekausen is tevreden met de nieuwe opzet van GroenTechniek Holland. De onderneming van directeur Jeroen Huijsmans profileert zich vooral met de machines van McConnel, Spearhead en Agrimaster.
05-09-2024 137 sec
Beursprimeur: presentatie nieuwe elektrische onkruidbestrijdingsmachine
Het Britse RootWave heeft de RootWave Pro overgedaan aan het Nederlandse bedrijf Ramm en hun Duitse collegabedrijf Kersten Arealmaschinen. Tijdens de GTH-beurs zal de nieuwste versie gepresenteerd worden.
05-09-2024 152 sec
Först komt naar Biddinghuizen
'Als je jezelf als merk serieus neemt, dan moet je op de beurs aanwezig zijn.' Maarten Klein van LMB van Ginkel, naast een 'gespecialiseerd' mechanisatiebedrijf ook Nederlands importeur van het merk Först, is duidelijk.
05-09-2024 127 sec
Veel accumachines te zien, maar ook tweetaktproducten
Als we één bedrijf moeten noemen dat hard aan de weg timmert met accugereedschap, dan is dat wel EuroGarden. Ook op de GTH 2024 toont het van oorsprong Belgische bedrijf naast bewezen concepten nieuwe accu-aangedreven machines, zoals de Aiconic-maairobots.
05-09-2024 130 sec
WeedControl presenteert elektrische klepelmaaier en heggensnoeier op GTH
WeedControl presenteert op het gebied van chemievrije onkruidbestrijding twee innovaties: een elektrische klepelmaaier en een heggensnoeier. Jos Kleinloog, adviseur bij WeedControl, laat zijn licht schijnen over GTH en de ambities van de onderneming.
05-09-2024 128 sec
Major Equipment komt met Europese primeur: de Major Hedge Cutter MJ39-143D
Major Equipment trekt weer met een select gezelschap machines uit zijn assortiment naar GroenTechniek Holland. De Ierse machinefabrikant komt bovendien met een heuse primeur voor het Europese vasteland.
05-09-2024 166 sec
TTE-roosters van Hübner-Lee krijgen een esthetische upgrade
Parkeren kan veel groener, milieuvriendelijker en klimaatadaptiever. Leverancier Hübner-Lee draagt hieraan bij met zijn TTE-roosters. Deze zijn bijna dertig jaar geleden ontwikkeld en sindsdien op diverse punten verbeterd. Binnenkort wordt het programma uitgebreid met een nieuw ontwerp.
05-09-2024 159 sec
Beursprimeur: Massey Ferguson electro-powered by Knegt
Voor het allereerst te zien: een nieuwe elektrische tractor, ontworpen door twee gerenommeerde reuzen op twee verschillende tractormarkten: Knegt en Massey Ferguson.
04-09-2024 176 sec
Fijn dat beide beurzen gecombineerd zijn!
Ik heb veel zin in de beurzen. Die zijn belangrijk voor ons. Ik ben ook blij dat ATH en GTH zijn samengevoegd; de combinatie heeft meerwaarde. Dat één van de beurzen in de coronaperiode niet kon doorgaan, was het definitieve zetje.
04-09-2024 67 sec
GroenTechniek Holland brengt alles bij elkaar
Nergens anders is zo'n compleet aanbod van machines bij elkaar te zien als bij GroenTechniek Holland (GTH) en AgroTechniek Holland (ATH.) Volgens Willem Bierema maar één van de redenen waarom hij verwacht dat hoveniers het tweejaarlijkse evenement weer in groten getale zullen bezoeken.
04-09-2024 158 sec
Quads, gators en side-by-sides winnen aan populariteit en functionaliteit
Steeds meer doelgroepen ontdekken de ongekende mogelijkheden van quads, gators en side-by-sides (SSV's). Producenten ervan komen met een steeds groter accessoire-aanbod. Quadwinkel in Barneveld, sinds kort ook Wessex-dealer, laat onder meer juist dat zien in zijn beursstand.
04-09-2024 177 sec
Lozeman Import toont groeiende focus op het hogere marktsegment
Tijdens de GTH toont Lozeman, naast zijn bekende merken, drie nieuwe importmerken: de Grillo-frontmaaier met grasopvang, MultiOne-wielladers en Remarc-tuinmachines.
04-09-2024 185 sec
Stihl focust met innovatieve producten op energietransitie
De energietransitie is een grote uitdaging voor de groensector. In de stand van Stihl is dit een van de belangrijke thema's, waarbij de leverancier van (accu)machines en accessoires de professionele eindgebruiker wil ondersteunen.
04-09-2024 181 sec
Nationaal Bloembollenweekend een jaarlijks terugkerende traditie?
Vorig jaar ontstond een bijzonder initiatief. Een kleurrijk weekend met een missie. En dit jaar wordt het nog een stuk grootser aangepakt dan die eerste keer. Het gaat om het Nationaal Bloembollenweekend op 5 en 6 oktober.
04-09-2024 165 sec
Zeven kanshebbers voor GTH Gouden Klavertje Vier
Elke editie van GroenTechniek Holland (GTH) heeft zijn noviteiten en nieuwe machines, en daar hoort uiteraard een prijs bij: het Gouden Klavertje Vier. In 2024 bleven er na de beoordeling van de vakpersjury uiteindelijk zeven innovaties.
03-09-2024 176 sec
Blij met de koppeling van GroenTechniek Holland met AgroTechniek Holland
Het is inmiddels de zevende keer dat we GroenTechniek Holland organiseren en het is de tweede keer dat we het samen laten vallen met AgroTechniek Holland. Die koppeling is succesvol gebleken. Het idee om het op deze manier te doen, ontstond in 2020.
03-09-2024 61 sec
Kennis over schoon en emissieloos bouwen in het SEB-paviljoen
Fedecom tekende evenals ruim 60 Nederlandse overheidsinstanties het convenant schoon en emissieloos bouwen (SEB). In het SEB-paviljoen kunt u terecht voor nadere informatie.
03-09-2024 251 sec
'Compleet accuconcept voor het hele machinepark'
De markt voor professionele handmachines is om voor elektrisch, ziet Wim van Veldhuizen van Husqvarna. Het bedrijf focust op elektrificatie en presenteert op de beurs één, geïntegreerd, accuconcept voor het hele machinepark.
03-09-2024 170 sec
Diesel of elektrisch?
Elektrische machines zijn in aanschaf meestal duurder dan hun brandstoftegenhanger. Vanwege dit prijsverschil haken potentiële klanten nog weleens af. TOBROCO-GIANT toont tijdens de GTH-beurs een TCO-calculator.
03-09-2024 168 sec
Schoffelen is zo 1970... Maak kennis met de accuschoffelaar van Makita
Makita stalt in de stand op de GTH onder meer de machines van het XGT-platform uit. Dit zijn dé accumachines waarmee professionals in het groen en grijs hun dagelijkse werkzaamheden emissieloos kunnen uitvoeren. En dit reikt nog veel verder.
03-09-2024 192 sec
Hybride houtversnipperaar volgende stap op weg naar verduurzaming
Het bekende Britse merk Timberwolf zet in op een verdere verduurzaming met houtversnipperaars met een lagere uitstoot. De nieuwste stap is de lancering van de hakselaar Timberwolf TW 280FTR Hybrid in de Benelux.
03-09-2024 135 sec
Stierman De Leeuw staat dit jaar op een toplocatie, V.01
Tijdens GroenTechniek Holland vind je meteen bij de ingang Stierman De Leeuw. Je valt dus direct met je neus in de boter als je je licht wilt opsteken over de professionele EGO-accumachines.
03-09-2024 191 sec
Scholman verduurzaamt verder met bestelbussen op waterstof
Voor de verduurzaming van het wagenpark en groot materieel zet aannemer Jos Scholman vol in op waterstof. Naast 29 personenwagens op waterstof, zeven waterstoftrekkers, vier Holders en twee kranen, is het voertuigenpark deze maand uitgebreid met 16 exemplaren van de Opel Vivaro-e HYDROGEN.
03-09-2024 37 sec
VA-Keur promoot Certified VA-Keur-partnerprogramma
Ook VA-Keur staat op GTH - met een plaats in stand van branchevereniging Fedecom, die niet alleen de beurs organiseert, maar ook de 'moederorganisatie' is van dit gerenommeerde veiligheidskeurmerk. De noviteit? Dat is het Certified VA-Keur-partnerprogramma.
02-09-2024 190 sec
Kraakman en Groenoord pakken flink uit met John Deere
GroeNoord en Kraakman trekken tijdens deze editie van GTH/ATH gezamenlijk op in één beurstand. Die stand staat volledig in het teken van het prestigieuze groene A-merk uit de VS. 'We nemen het hele John Deere-gamma mee', verklapt salesmanager Fons Kellendonk alvast.
31-08-2024 116 sec
'We willen iedereen laten zien wat er in de groensector speelt'
Als directeur van Fedecom ben ik ook verantwoordelijk voor de beurs. De beurs is er door en voor leden en natuurlijk alle andere geïnteresseerden. De cijfers moeten kloppen en af en toe moet ik even met de peperbus strooien.
30-08-2024 79 sec
Breed assortiment Hitachi-machines op GroenTechniek Holland
Hitachi wil de breedte van zijn portfolio volledig benutten op de beurs GroenTechniek Holland. Dit gebeurt samen met de dealers, zodat er sprake is van een goede wisselwerking en op maat gemaakte adviezen voor de klant.
30-08-2024 112 sec
Voor Groeneveldt Grijpers staan flexibiliteit, betrouwbaarheid en service hoog in hetvaandel
Groeneveldt Grijpers bv uit Groot-Ammers heeft zich, sinds de oprichting in 2000, gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hydraulische grijpers en uitrustingsstukken met name voor de bosbouw, overslag, infra en transport.
30-08-2024 69 sec
Aandacht voor de Gorilla, de doorontwikkelde M400 en voor houtklievers
Nog niet eens zo lang geleden noemde een boomverzorger die we interviewden zijn Jo Beau M500-houthakselaar liefkozend 'een monster'. Hij kon het weten, want hij had toen al tien jaar ervaring met houthakselaars van Jo Beau. De machines van deze Belgische onderneming vindt u op GTH in stand 1.24.
30-08-2024 174 sec
Waarom Joosten Groep zich bezighoudt met het doorspoelen van het toilet
JustNimbus heeft een partner gevonden in Joosten Groep. Laatstgenoemde heeft nu een aandeel van 50 procent in JustNimbus. Vanwaar deze uitbreiding of toevoeging? Wij vroegen het Youri Dirne van Joosten Groep en Iwan Fransen van JustNimbus.
30-08-2024 199 sec
GKB toont in stand onder meer nieuwe Combislit en Leaf Reducer
Samen met directeur Jan Willem Kraaijeveld bereidde Ellen Zevenbergen de beurs GroenTechniek Holland voor. De officemanager heeft er zin in: 'Ik denk dat ik zelf zeker twee of drie dagen aanwezig zal zijn.
29-08-2024 126 sec
Het eco-gazon van Advanta Seeds: ontsproten uit het combineren van twee specialismen
Limagrain vermarkt veldbloemen- en grassenmengsels onder de merknaam Advanta Seeds. Door de twee specialismen met elkaar te combineren, ontstond het eco-gazon: een biodiverse gazonoplossing voor de openbare ruimte.
29-08-2024 183 sec
De Schans wil vóór 2030 jaarlijks minstens 1.000 Relly's verkopen
De beursstand van De Schans BV bevindt zich dicht bij de bezoekersentree van GroenTechniek Holland, in W.02. De elektrisch aangedreven Relly, de minishovel die dit bedrijf begin 2022 introduceerde, ontbreekt niet. Met dit eigen merk gloort een mooie toekomst voor De Schans.
28-08-2024 273 sec
Handboek CityHealth biedt praktische handvatten voor stedelijke vernieuwing
Met CityHealth kun je dat aan de hand van praktische ontwerpprincipes de duurzaamheid en leefbaarheid van de stad voor toekomstige generaties vergroten. Deze ontwikkeling is dynamisch en leidt voortdurend tot nieuwe aanpassingen en inzichten.
28-08-2024 186 sec
Verstening tegengaan met tegels: Nederlandse parkeerplek kleurt steeds groener
Geschat wordt dat Nederland ruim 10 miljoen openbare parkeervakken telt, dat is meer dan 125 miljoen vierkante meter. En volgens het CBS overtreft de groei van personenauto's de bevolkingsgroei. Met de dringende vergroeningsopdracht is het dus niet gek dat 'groenparkeren' blijft groeien.
27-08-2024 376 sec
Bomen scannen in Parijs, Singapore en ... Land van Cuijk
Op de jaarlijkse studiedag van Nationale Bomenbank en Terra Nostra arriveerde de greehill-scanauto, die voor Terra Nostra Nederlandse bomenbestanden gaat scannen en registreren. En natuurlijk kwam de vraag wat dit voor het werk betekent.
27-08-2024 263 sec
AriensCo lanceert nieuwe zeroturn en high grass-maaier: wij mochten ze testen!
Op 24 en 25 juli ontving AriensCo de Europese vakpers in het idyllische Stimpfach om de nieuwste innovaties van de merken Ariens en AS-Motor te presenteren, waaronder de elektrische Zero Turn en Sherpa maaiers. Wij testten ze bovendien.
23-08-2024 205 sec
Digitale gedragscodetool: minder werkvoorbereiding, meer focus op het werk buiten
Een applicatie die met een paar klikken een ecologische werkinstructie op maat genereert volgens de geldende wet- en regelgeving, én waarmee je heel eenvoudig het uitgevoerde werk kunt documenteren.
23-08-2024 158 sec
Onderhoud Groningse groenstroken bushaltes volledig zero-emissie
Om alle medewerkers van de provincie Groningen zo emissievrij mogelijk te laten werken kreeg het "halteteam" een bedrijfsbus op waterstof. Al snel volgde accutuinmachines om het plaatje compleet te maken.
22-08-2024 130 sec
Heybroek op weg naar de volgende 125 jaar
Jean Heybroek BV (in de volksmond vaak Heybroek genoemd) bestaat binnenkort 125 jaar. Tegelijkertijd is het bedrijf bezig met een ingrijpende transitie. Directeur Eric van Susante (46) vertelt wat er allemaal staat te gebeuren.
21-08-2024 205 sec
Huidig beheer en onderhoud openbaar groen is ecocide
Nederland zit in een ecologische crisis, maar die is aan te pakken. Dat schrijft natuurkenner, -fotograaf en -schrijver Peter Bulsing in zijn boek Openbaar groen, verantwoord ecologisch beheer.
21-08-2024 271 sec
VHG-brancheopleiding Aankomend Projectleider
Yuverta Leven Lang Ontwikkelen biedt een tweejarige brancheopleiding tot aankomend projectleider aan. Willem van den IJssel en Jos van Veen volgden de opleiding en namen in juli hun diploma in ontvangst.
19-08-2024 209 sec
Bedrijfseigenaar Alphons Prop: 'We weten wat we aan elkaar hebben'
Zie je in de uiterwaarden van de Rijn een MF met Herder-maaiarm? Dan is de kans groot dat Prop Beplantingswerken uit Hoogerheide (NB) hiermee aan het werk is. Reeds drie Prop-generaties doen al zaken met Wim van Breda.
16-08-2024 166 sec
Probleem met vissterfte op veel oudere zandwinningsputten is bijna niet op te lossen
Doordat ontginningsputten diep zijn, ontwikkelt zich in de loop van jaren een dikke, nagenoeg zuurstofloze sliblaag op de bodem. In het najaar en de winter komt het zuurstofloze water inclusief giftige afbraakgassen naar boven en sterven (bijna) alle vissen.
15-08-2024 147 sec
Vergroeningsstrategie gemeenten Duiven en Westervoort voor klimaatadaptatie
1Stroom, de uitvoeringsorganisatie van de gemeenten Duiven en Westervoort, wilde graag wat gefundeerder het groen opwaarderen en verbeteren ten behoeve van klimaatadaptatie. Hoe gingen zij te werk?
07-06-2024 118 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER